Vaníliás rumos barack lekvár


Vaníliás rumos barack lekvár

1. A megmosott, megszárított barackot kimagozom, félbevágom, de nem hámozom meg. Összekeverem a citromok héjával, az egyik citrom levével, a cukorral, a vanília kikapart magjaival és az üres vaníliarudakkal.

2. A barackos keveréket 4 órára hűvös helyre félreteszem.

3. Ezután nagy lángon, kevergetve felforralom, aztán kis lángon, néha megkeverve 105 °C fokosra főzöm.

4. A lekvárból kihalászom az üres vaníliarudakat, és a lekvárt tiszta, vákuumos befőző üvegekbe töltöm. Figyelem: az üvegeket csak akkor zárom le, ha a lekvár már kihűlt bennük és a teteje megbőrösödött – közben csupán papírtörlővel letakarom.

5. A kihűlt lekvárt lezárom és sötét, hűvös helyen tartom. Miután felbontottam, hűtőben a helye.

+ There are no comments

Add yours